Stålbyggnader sedan 1975

40 ÅRS ERFARENHET AV STÅLBYGGNATIONER

Våra stålbyggnader finns i ett obegränsat antal utförande och som kund hos oss kan Du givetvis få dem anpassade efter Dina behov och önskemål. Vi har delat upp stålbyggnaderna i olika segmenten för att Du lättare ska hitta rätt men detta är givetvis bara en vägledning då det, i princip, är Du som sätter gränsen för hur Din stålbyggnad ska utföras. Använd gärna referensbyggnader och inspirationsbilder för att få idéer till din stålhall.

 • Industribyggnader
 • Lagerlokal
 • Bilhall & butikslokal
 • Idrottshallar & sporthallar
 • Maskinhall, garage & lantbruksbyggnader
 • Ridhus & stall
 • Stålstommar
 • Plintgrund & betongelement
 • Portar, dörrar & fönster

  Offertförfrågan Kontakta oss

  INDUSTRIBYGGNADER OCH INDUSTRIHALLAR

  Tectum uppför och levererar industribyggnader för olika ändamål. Det kan vara t.ex. industrihotell, lagerhallar, industrilokaler som eventuellet även ska kombineras med kontor. Då det i de flesta fall inte behövs några bärande pelare inne i stålbyggnaden kan man utnyttja hela golvytan.

  Industrihallarna kan vara både isolerade och oisolerade eller en kombination av båda. Utförandet av Er industribyggnad kan variera mycket och kan anpassas efter Ert behov och önskemål såsom att stålbyggnaden ska beräknas och dimensioneras för t.ex. en traverslast. Ta kontakt med Tectum för ytterligare information och för vidare diskussion om Ert byggprojekt.
 • TECTUM HJÄLPER DIG I MÅL MED LAGERHALL I STÅL

  I en lagerlokal är det givetvis funktionen som är viktigast men det kan också vara bra att ha en lagerhall som hänger ihop med verksamhetens övriga koncept. Vikportar, skjutdörrar, väggytor för montering av lagerhyllor – ja, vad du än har i tankarna står Tectum beredda att göra verklighet av din dröm. Med vår gedigna erfarenhet och breda kunskap guidar vi dig till rätt material, tillbehör och speciallösningar för just dina behov. Väljer du att låta Tectum bygga din lagerhall så kan du vara säker på tre saker. Du kommer att få en lagerhall av toppkvalitet, resultatet kommer att motsvara dina önskemål och du får själv vara med och planera hur du vill att din lagerhall ska se ut.

  SNYGG LAGERHALL MED FOKUS PÅ FUNKTION

  Utgå från de behov som finns - vad är det som ska lagras? Behövs det höga hyllor? Fundera på om mellanväggar är ett intressant alternativ eller om det passar bättre med fria, öppna vägar mellan sektionerna där du kan köra fram med truckar eller vagnar. Ljus och värme är andra faktorer som bör tas i beaktande. Kanske vore ett gigantiskt takfönster praktiskt eftersom det då blir ljust i lagerlokalen under dagtid, och kanske är det bra att isolera lokalen, för både varornas och personalens skull. Hur ska hallen se ut utifrån? Tectum kan erbjuda ytterväggar i olika utföranden – t.ex. i rent stål eller med träfärgad panel. Kontakta oss idag för att diskutera hur du vill ha det i din lagerlokal.
 • BUTIKSLOKAL OCH BILHALL FRÅN TECTUM - ETT BRA FÖRSTA INTRYCK

  Det sägs att ”first impresssion lasts forever” och därför kan det vara dumt att chansa när du ska bygga ny butikslokal eller bilhall. Kundens första intryck av din verksamhet är avgörande för om det blir affär eller inte och Tectum ger dig de allra bästa förutsättningarna.

  En butikslokal bör vara välkomnande och tydligt illustrera vad det är man säljer. Faktorer som färgval, material och takhöjd hjälper till att skapa känslan i butikslokalen. Om lokalen ska representera ett specifikt varumärke bör detta synas direkt vid entrén.

  En bilhall i stål är ett stabilt bygge där era bilar kan stå uppställda enligt era önskemål. Ska de visas upp på rätt sätt för potentiella kunder kan ljusinsläpp, temperatur och en bekväm sittyta för att betrakta, fundera och jämföra, vara viktiga pusselbitar som bör tas i beaktning. Stora glaspartier i väggar och tak gynnar ljuset och skapar dessutom en välkomnande känsla som bygger upp förväntningarna hos besökarna redan när de närmar sig byggnaden, då de skymtar bilarna genom väggen.

  BILHALL OCH BUTIKSLOKAL I STABILT STÅL

  Stabiliteten och funktionaliteten i din verksamhetsbyggnad är lika viktiga som att du och dina kunder ska trivas och känna er hemma i lokalen. Personalutrymmen och eventuella kampanjutställningshörn kan vara bra att fundera kring, liksom isolering, in- och utfart eller insynsgrad.

  Er butikslokal eller bilhall ska genomsyras av det som är kärnan i er verksamhet. Stabilitet, planering och resultat. Vi hjälper er att lyckas med det. Kontakta Tectum idag.
 • SPORTA TRYGGT I SPORTHALLAR FRÅN TECTUM

  Oavsett vilken sport det är som ska utövas i en sporthall så behöver lokalen uppfylla vissa krav. Det kan handla om faktorer som ljusinsläpp, öppna ytor eller möjlighet att montera upp särskild utrustning i idrottshallen.

  Sporthallar från Tectum har alla samma grundprincip. Robusta stålbyggnader som kan anpassas efter varje verksamhets behov, med eller utan isolering och med rätt val av ytterligare material.

  Tectum har fått ett flertal utmärkelser för sitt professionella byggnadsarbete. Med stor respekt för kundens önskemål, ett starkt engagemang för varje projekt och gedigen kunskap i personalgruppen är Tectum det trygga valet när det ska byggas idrottshallar.

  ERFARENHET, TRYGGHET OCH KUNSKAP UTGÖR GRUNDEN I VÅRA IDROTTSHALLAR

  Ett smidigt förfarande med korrekta leveranser är en viktig förutsättning för ett lyckat byggprojekt. Tectum vet att välja rätt material och rätt leverantörer och redan vid ritning och planering är du som kund också en bärande balk i ditt eget projekt. Tectum vill att du ska bli nöjd med resultatet och därför är det viktigt med en god dialog hela vägen.

  Även om stommen i våra idrottshallar i stort sett är densamma betyder inte det att de alla ser exakt likadana ut. Exempelvis takplåt, väggplåt, paneler och portar är val du kan göra för att skapa den karaktär du vill att din sporthall ska ha. Tectum har en rådande standard, men vår standard kan anpassas efter dina önskemål.

  Hör av dig idag och påbörja dialogen kring ditt byggprojekt.
 • BYGG MASKINHALL MED FÖRSTÅND - LÅT TECTUM TA BEFÄLET

  Vi på Tectum kan det här med maskinhallar, lantbruksbyggnader och garage. Vi vet hur viktigt det är att kunna parkera/förvara såväl traktorer och lastmaskiner som familjebilar eller för den delen boskap på ett tryggt och säkert sätt. Vi har byggt stålbyggnader av högsta kvalitet i 40 år, och det tänker vi fortsätta med.

  Stålhallen du vill ha byggd kan givetvis anpassas efter dina behov och önskemål. Ska den fungera som spannmålslager eller ladugård? Är den till för virkesbearbetning eller ska du helt enkelt bygga maskinhall? Vi kan bygga din hall så att hela långsidan kan öppnas upp med vik-eller skjutportar och vi kan även montera in mindre dörrar eller fönster där det finns behov.

  Din stålhall byggs i regel på en stadig plintgrund med isolerad eller oisolerad sockelbalk. Storleken på plintarna anpassas efter vad byggnaden ska tåla ifråga om exempelvis lasttyngd och klimatförhållanden.

  Det är viktigt att ha de praktiska grundbehoven i åtanke först. Den estetiska biten kommer senare, men vi hjälper dig självklart gärna även då.

  ATT ANLITA TECTUM FÖR ATT BYGGA MASKINHALL ÄR EN INVESTERING I KVALITET

  Vi på Tectum anser att nöjda kunder är ett kvitto på att man gör ett bra jobb. Vi har många nöjda kunder, och flera av dem har till och med beställt fler än en stålhall.

  Låt din dröm om att bygga en maskinhall eller en lantbruksbyggnad ta form på riktigt och förlita dig på vår erfarenhet och kunskap. Tillsammans bygger vi din stålhall. Kontakta oss idag för fortsatt diskussion.

 • BARA DET BÄSTA ÄR BRA NOG NÄR DET GÄLLER RIDHUS OCH STALL

  Att bygga ridhus eller stall är en investering i ditt livs stora intresse – hästar. För både din och hästarnas skull är det därför viktigt att noga planera bygget innan grundplintarna gjuts. Tectum kan bygga din ridhall i en rad olika utföranden och tar självklart hänsyn till dina önskemål gällande såväl längd som höjd, ljusinsläpp, lufttillförsel, entréer, fasad- och panelval.

  När stålstommen och grunden är på plats börjar ditt ridhus snart få sin alldeles unika karaktär. Du kan välja på betongelement, fasadplåt eller träpanel i olika kulör, glasklar plast som ger optimalt med ljusinsläpp eller perforerad plåt som blivit väldigt populärt. Ditt ridhus kan givetvis byggas både isolerat och oisolerat, beroende på hur det är avsett att användas. Takplåten i en oisolerad byggnad är kondensisolerad.

  RIDHUS OCH STALL MED SMARTA ENTRÉER OCH PRAKTISKA FUNKTIONER

  Ridhus och stallbyggnader kan varieras i oändlighet. I ett ridhus kan det vara trevligt med en avgränsad del för publik  och eventuellt café. Även plats för hinderförråd kan vara aktuellt. Att ta sig in i ridhallen med din häst kräver en smidig entré i form av en lämplig port. Porten kompletteras med fördel av en mindre dörr för in- och utgång utan häst. Låt Tectum bli en del av ditt hästliv. Kontakta oss idag för att diskutera ditt drömbygge.
 • STÅLSTOMMAR ANPASSADE EFTER BYGGNADENS UNIKA EGENSKAPER

  Tectum bygger stålbyggnader anpassade efter alla förutsättningar. Grunden består i regel av en prefabricerad plintgrund, bestående av plintar i anpassade storlek med oisolerad eller isolerad sockelbalk. Stålstommarna monteras med vanligtvis ett centrumavstånd på 6 meter och utgörs av pelare och stålramar av bästa kvalitet. De kan givetvis målas i en rad olika kulörer.

  Du kan montera själv men det är enklare att låta våra kunniga och erfarna montörer sätta sakerna på plats, på så vis kan du lita på att bygget är hållbart, stabilt och rätt utfört. Tectum levererar stålstommar monterade på plats, anpassade efter varje byggnads unika egenskaper.

  GENOMTÄNKTA KONSTRUKTIONER MED STÅLSTOMMAR FRÅN TECTUM

  Vi på Tectum är övertygade om att rätt materialval och gedigen kunskap leder fram till det bästa resultatet, oavsett vilken typ av byggnad det är du vill bygga. Ridhus, sporthallar, maskinhallar eller spannmålsförråd – allt börjar med en stålstomme och ingen dröm är omöjlig att uppfylla. Hög kvalitet, nöjda kunder och konkurrenskraftiga priser är tre av våra ledord och därför arbetar vi alltid med beprövat material, pålitliga leverantörer och ett standardsystem som kan anpassas till i princip vilket användningsområde som helst.

  Bli ytterligare en av våra nöjda kunder! Ring oss idag.

 • TRYGGT OCH STABILT FRÅN FÖRSTA STUND – BYGGNADER PÅ PLINTGRUND

  Tectums stabila stålbyggnader kan anpassas för olika ändamål och i enlighet med tycke och smak. Storleken kan varieras och färgen likaså. En sak de dock har gemensamt är att de i regel är byggda enligt samma grundprincip, vilande på plintgrund och sockelbalk. Plintarna kan skilja sig åt beroende på vad byggnaden ska användas till. Är byggnaden av större mått eller kommer vara hårt ansatt av ett tufft väderklimat kan detta också behöva tas med i planeringen.

  Vi erbjuder oisolerade eller isolerade byggnader med ytbeläggning av olika slag. Våra betongelement kan beläggas med exempelvis natursten eller marmorkross. Du kan också välja borstad betongyta för en personlig touch och snygga effekter.

  GJUTNA PLINTAR OCH BETONGELEMENT – PÅLITLIGA BYGGEN FRÅN TECTUM

  Att arbeta med byggen är ett stort ansvar. Det måste gå rätt till hela vägen och en nyckel i processen är självklart att välja bra material från rätt leverantörer. Vi arbetar bara med leverantörer och material som vi vet av erfarenhet att vi kan lita på. Kvalitet är viktigt för oss på Tectum, vare sig det gäller plåt, färg, betongelement eller servicekänsla.

  Låt oss hjälpa dig att lägga grunden till din framtid. Ring oss idag.
 • BRETT SORTIMENT AV PORTAR, DÖRRAR OCH FÖNSTER

  När vi bygger din stålbyggnad är det inte bara grunden och stommen som är viktig för optimal funktion. Du kan även välja bland en rad olika modeller på dörrar, portar och fönster. Beroende på vad du ska använda din byggnad till och vad som behöver kunna passera in och ut kan du behöva fler dörrvarianter på samma bygge. En stor port kan vara bra om det ska kunna passera fordon in och ut, säkerhetsdörrar kan maximera din och andras trygghet och rätt fönster optimerar såväl ljusinsläpp som utseende.

  Tectum erbjuder ett brett sortiment av portar, dörrar och fönster i olika utföranden. Exempelvis kan du få isolerade eller oisolerade dörrar, entrédörrar eller kompakta dörrar, vikportar, takskjutsportar eller slagportar helt utifrån dina egna önskemål.

  Materialet gör skillnaden – dörrar & fönster i aluminium, trä eller stål

  Du bestämmer själv vilken typ av dörr du vill ha och vi hjälper dig gärna med råd och tips inför valet. En avgörande del i hur slutresultatet ser ut är vilket material du väljer. Vi har dörrar i såväl trä som stål och aluminium och även våra fönster finns i kombinationen trä/aluminium alternativt enbart aluminium och PVC.

  Välkommen att kontakta oss för mer information kring våra fönster och dörrar.

COPYRIGHT 2013 TECTUM BYGGNADER AB